След дълго мълчание Владимир Кличко най-накрая проговори. Световният шампион коментира отлагането на мача с Кубрат Пулев и обяви, че той също не е доволен от промяната. Украинецът заяви, че е чул много глупости и побърза да успокои като съобщи, че двубой ще има.

„Аз сякаш не трябва да започвам отново? Не искам да влизам в дискусия. На моите критици ще кажа следното: Престанете с тези глупости. Наистина имам контузия. Травмите в спорта се случват. От никой не бягам и нямам намерение да го правя. В моята кариера съм победил десетина световни шампиони. Отдавам длъжното на Пулев като съперник. Той е един от най-добрите в тежка категория. Затова ще ви кажа, че мачът с Пулев ще се състои".

„ Боксът е съперничество между двама състезатели, но всеки мач е уникален по своему. Винаги, когато имаш нов противник, трябва да направиш сериозна подготовка. Разучаваш го, гледаш силните и слабите страни, разработваш тактика на боя, а след това излизаш на ринга. Целият този процес носи огромно удовлетворение. Разбирам, че няма да се занимавам с това цял живот. В днешната действителност мотивацията и желанието могат да бъдат загубени. Дай Боже да съм здрав. Но има биологически процеси, от които не можеш да се скриеш. Не забравям, че има да правя други неща", коментира Кличко пред "Обозревател".