Георги Илиев дебютира като анализатор на Topsport.bg. Майкъла коментира мачовете от 1-ия кръг на „А" група за новото първенство, който бе много интересен. Шампионът Лудогорец претърпя загуба при гостуването си на новака Хасково, ЦСКА отново победи Литекс в Ловеч, Левски на Гонзо и Пепе Мурсия стъпи накриво срещу Локо (Пд) на „Герена" - 1:1. Ето мнението на Илиев за въпросните срещи и останалите три:

ЛИТЕКС - ЦСКА 0:1

Този мач бе дербито на кръга. Все пак Литекс и ЦСКА се бореха за второто място през миналото първенство. На „червените" винаги им е тежко, когато играят в Ловеч. Но в ЦСКА пак слушаме старата песен на нов глас - прекрасна публика, нов отбор, препълнен с чужденци, слаба игра. Но не може да отречем, че в защита „армейците" се представиха добре. Това Стойчо Младенов го може, тактик е. Излъгаха Литекс с рикошет, с автогол. Ловчанлии стигнаха до малко положения за гол, доста спорни. Крисимир Балъков няма вина за поражението, трябва му време. Гришо Ганчев започна често да сменя треньорите, което не се отразява добре. Да оставят Балъков да работят, да му се доверят. И да си изяснят целите - Европа ли ще гонят, обиграване на млади футболисти, които после да продадат. Това го правят най-добре. Не съм изненадан, че ЦСКА би в Ловеч, „хванах" този мач - равенство на полувремето и победа за гостуващия отбор.

ЛЕВСКИ - ЛОКОМОТИВ (ПЛОВДИВ) 1:1

Не знам с какво Левски може да изненада ЦСКА във Вечното дерби, което е само след няколко дни. Нищо не показаха срещу Локомотив, нищо! И на Георги Иванов му трябва време, промяната не става за дни, за седмици, нужен е по-голям период. На „Герена" да не чакат бързи резултати. Футболистите още не са готови на 100%. И там, както в ЦСКА, разчитат на доста чужденци със съмнителни качества, а уж нямаше да е така от този сезон. Очаквам равностойна игра на двубоя Левски - ЦСКА, но победа за „червените", защото са малко по-добри и имат Стойчо на скамейката. Знаете че това са неговите мачове. В Левски също трябва да са наясно с реалните си цели. Равенството с Локо също не ме изненада, и този мач познах като краен изход. Някои хора бързо отписаха пловдивчани, но виждате, че са сериозен отбор, макар и в това си финансово състояние.

ХАСКОВО - ЛУДОГОРЕЦ 0:1

Странно е, че Лудогорец загуби за втори пореден сезон още първия си мач и то срещу новак в елита. Паднаха от Любимец, сега и в Хасково. Някои хора може да кажат, че е тото. Други че футболистите на шампиона са апатично настроени към вътрешните мачове и мислят само за тези от евротурнирите, които могат да ги трансферират в по-именит клуб на Стария континент. В ЦСКА, Литекс и Ботев да разберат, че това са срещите - зад граница. Те носят пари, не мачовете у нас, за които само вадиш, не получаваш. „Червените" ще получат 120 000 евро, ако отстранят Зимбру. За успеха в Ловеч нищо не видяха. Хасково има място в елита, разполагат с добър треньор и кмет, който милее за клуба и града си. Да налагат повече местни момчета, това е пътят. Правят си стадиона, биха шампиона, нещата си вървят. Поздравявам ги.

СЛАВИЯ - МАРЕК 4:1

Отдавна не съм виждал Славия с толкова силен отбор. Там взеха сериозни футболисти. Дано покажат постоянство в изявите си и продължат с победите, защото е хубаво за българския футбол „белите" да са в челото, да са конкурентноспособни. Лошото при тях е манталитетът - направят добър мач, следват два на средно ниво и три на ниско, после пак добър. Съмнявам се Милен Радуканов да успее да промени този начин на мислене, но ще видим. Млад треньор, добър, амбициозен. Дано има късмет в Славия. Марек също е с традиции и не го определям за аутсайдер в групата, въпреки че започна с това тежко поражение. Има 4-5 отбора, които са на едно ниво и ще се борят да останат в „А" група, липса тим, който да се откроява като най-слаб.

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) - ЛОКОМОТИВ (СОФИЯ) 1:0

Вили Вуцов започна добре треньорската си кариера в Ботев. Отборът побеждава, макар и трудно, дори с гол разлика. На „Колежа" всичко започна с добрата работа на Ферарио Спасов, след това Станимир Стоилов продължи във възходяща линия. Ботев е сериозен отбор, дори с юношите да играе. Но ще им бъде много трудно с оглед проблемите във финансово отношение. Хубавото е, че поне си направиха базата. Сега ще могат да изкарват по-лесно добри играчи с такива условия. В Локомотив да спрат да скачат на Николай Гигов, защото този човек дава своите пари за клуба и няма алтернатива. Око феновете не го искат - да намерят нов. Съмнявам се да стане. Лесно е да се плюе и вика отстрани, трябва разбиране и помощ.

БЕРОЕ - ЧЕРНО МОРЕ 1:1

Напълно закономерно равенство. Ако погледнете статистиката ще видите, че Боре просто не може да играе с Черно море. И двата тима са добри и със запазено място в българския футбол. Варненци имат спокойствие и сигурен гръб със своите собственици. Държавата е зад Берое и „зелено-белите" отиват във „В" група, ако тя се отдръпне. Александър Станков е прекрасен треньор, отличен тактик, както казах и за Стойчо Младенов. Грамотен специалист е Станков, Черно море не сгреши, че му гласува доверие, точно обратното. Берое и Черно море също ще объркат сметките на грандовете, бъдете сигурни.

Общата ми оценка за 1-ия кръг от „А" група е, че футболът ни е като държавата - в оставка. Видяхме какво се случи с Литекс и ЦСКА в Лига Европа. Пак апелирам - клубовете да разберат, че зад граница са мачовете на сезона и там се правят пари, не у нас. И да започнат да обикалят „В" групите, да търсят момчета като Ивайло Чочев. Добра е оценката за първите мачове, но не много добра или отлична. Перфектно съдийство, не допуснаха никакви грешки. Дано продължат така.