Уест Бромич Албиън обвини Тотнъм в "подмолни игри". Собственикът на "дроздовете" Джереми Пийс заяви, че протестът на неговата звезда Саидо Бераино е подклаждан от "шпорите" и желанието на лондончани да вземат младежкия национал на Англия.

УБА вече отхвърлиха 3 оферти за 22-годишния футболист и се канят да сторят същото с четвъртата. Това породи недоволството на младока, който обяви, че повече не му се играе в Уест Бром.

„Ние имамем ключов играч, който се чувства силно неразположен заради номерата, които се въртят в цел да го измъкнат евтино от нашия клуб", написа Пийс на клубната страница в интернет.

„Тези тактики продължиха въпреки ясната ни позиция още при първия разговор с Даниел Леви (президента на Тотнъм - б.р.) в средата на август. Тогава казах, че да продадем Саидо толкова близо до края на трансферния прозорец просто не стои на дневен ред за нас."

„Офертите на Тотнъм бяха крайно недостатъчни, за да отразят истинската стойност на Саидо, докато моментът дойде твърде късно, за да можем да намери подходящ заместник на един доказан голмайстор във Висшата лига."

„Бераино е огорчен до степен такава, че нашият старши треньор почувства, че не може да го вземе в състава за отминалите три мача. Сега ние сме оставени да се оправяме със задачата да поправим вредите, нанесени от този нещастен епизод", добави още Пийс.