Левски ще остане без един от основните си защитници през януари, пише в. „Меридиан Мач". Аймен Белаид напуска „Герена" през зимната пауза. Тунизиецът вече се е разбрал с Хартс и ще подпише с шотландците в началото на следващата година. Там Аймен Белаид ще взима поне два пъти по-голяма заплата, а това е и основната причина за бягството му от Левски.

Мароканецът, който има френски паспорт, искал да отиде в Хартс още през лятото. За него дори имало оферта до „сините" от шотландския клуб. Тя била смехотворна - 20-30 000 евро. Белаид обаче настоявал ръководството да приеме дребната сума. Той обявил, че ако на „Герена" не кажат „да" на офертата от Хартс, няма да предподпише с Левски на по-ниска заплата. Както е известно, през лятото спортният директор на „сините" Георги Иванов трябваше да постига споразумение с футболистите за солидно намаление на месечните им възнаграждения. Така Белаид поставил в шах ръководството на Левски.

В крайна сметка шефовете на „Герена" преценили, че за клуба ще е по-добре да задържи Аймен до края на годината пред възможността да вземе нищожните 20 000 евро от негов трансфер. Заради това на Белаид било предложено да остане на „Герена" до януари,а тогава „сините" да го пуснат без пари в Хартс.

Мароканският защитник прие този вариант и така малко или много предотврати тежка криза в центъра на защитата на Левски, който остана без Борислав Стойчев и Емил Нину.

Аймен Белаид в никакъв случай не блести с качества на „Герена". Защитникът се прочу с четири червени картона, които си изкара за малко над 40 мача за Левски в „А" група. Спортно-техническото ръководство обаче си харесва арабина, който играе с цялата си душа и сърце за клуба.