Световната №3 Симона Халеп ще се изправи в демонстративен двубой срещу новоизбрания президент на северната ни съседка Клаус Йоханис, а новината бе потвърдена от държавния глава на Румъния.

"През следващата година ще изиграя демонстративен тенис мач със Симона Халеп. Искрено се надявам, че това събитие ще допринесе за доближаването на младото поколение до този невероятен спорт", написа Йоханис в социалната мрежа "Facebook".

По-рано днес стана ясно името и на новия треньор на румънката, която след края на най-успешния сезон в кариерата си изненадващо се раздели с досегашния си наставник Вим Фисет. Халеп ще работи със своя сънародник Виктор Йонита, който не може да се похвали със сериозни успехи като тенисист и в кариерата си е достигал до №187 в световната ранглиста. 31-годишният румънец се отказа през 2011 г., а след това работи с другата голяма звезда на северната ни съседка - Сорана Кърстя.

По време на участието на Симона Халеп на турнирите в Шънджън, Сидни и Australian Open през януари, към нейният екип ще се присъедини и Томас Хьогщед, който в миналото е работил със звезди като Мария Шарапова, Каролине Возняцки и На Ли. Шведският специалист ще влезе в ролята на помощник треньор и съветник на румънката.