Владимир Гаджев се завръща за шести път в Левски! Футболистът не се яви на първата тренировка за 2016 г. на Кубан (Краснодар), въпреки че има договор с клуба. Най-вероятно Гаджев ще играе и през пролетта при "сините".

Руснаците твърдят, че нямат никаква представа, къде се намира новото им попълнение. Оказа се, че звездата на отбора Андрей Аршавин, Роман Павлюченко, Владислав Игнатиев и Лоренцо Мелгарейо също не са се явили на заниманието.

"Аршавин ми се обади, за да ми каже, че ще му трябват още два дни почивка - обясни помощник-треньорът на тима Сергей Таша. - Лоренцо ще има дете и е в болницата до жена си. Другите не съм ги чувал. Надявам се скоро да разбера защо ги няма."

От известно време Кубан е разтърсен от финансова криза и това е причината футболистите да пренебрегват тренировките, съобщава "България Днес". Гаджев има подписан договор с клуба, но руснаците поискали контрактът да бъде анулиран заради липсата на пари.

Футболистът се съгласил, но само при положение че получи неустойка. Преговорите за това текат и в момента, а самият Гаджев си е в България.

Не е изключено ръководството на Кубан да се опита да използва отсъствието му от тренировки, за да развали договора по вина на футболиста. В Русия дори се говори, че тимът ще доиграе сезона основно с юноши заради кризата.

"Наистина в Кубан имаше финансови проблеми, но вярвам, че те ще бъдат решени съвсем скоро - коментира мениджърът Владимир Коев, който оперира на руския пазар. - Не знам каква е причината за отсъствието на Гаджев от тренировката, но се надявам нещата да се оправят и той да подсили отбора."

През есента Владимир Гаджев изигра седем срещи за Левски в "А" група и турнира за Купата на България, в които реализира един гол.

Опитният футболист е в добри отношения със спортния директор Георги Иванов-Гонзо и двамата вероятно бързо ще се разберат за нов договор. По всяка вероятност Гаджев отново ще се обвърже само за 6 месеца и лятото ще започне поредната трансферна сага с играча.