Един от най-перспективните футболисти в ЦСКА е юношата на клуба Тони Стоичков. Роденият в Ихтиман младеж е универсален играч - справя се отлично като централен защитник, ляв и десен бек, опорен халф. Тони има професионален договор с "армейския" клуб за още 2 години, а в момента е част от втория отбор на ЦСКА и игра срещу дубъла на Левски при равенството 1:1 на стадион "Георги Аспарухов". Той носи велика фамилия - на легендарния Христо Стоичков. Целта му е да постигне поне малка част от това, което направи Камата по терените, макар да го е гледал само на запис.

Талантливият играч на ЦСКА даде интервю за Topsport.bg, в което говори за идването си в ДЮШ на "червените", постигнатите успехи там, първия си договор с клуба, срещата със Стойчо Младенов, победната серия срещу Левски. Естествено, попитахме го и за фамилията му.

"Съвпадение е. Нямам роднинска връзка с Христо Стоичков, нищо общо. Аз съм от Ихтиман. Гледал съм мачове на Ицо само на запис. Каквото и да кажа за него, малко ще е. Стоичков е легенда, уникален, велик! Щом Марадона и Пеле го признават, какво повече да говорим? Дай Боже да постигна поне малка част от успехите му във футбола", пожела си "армеецът".

"Жалко, че не успяхме да бием дубъла на Левски на "Герена". Иначе гледах Вечното дерби между първите отбори от трибуните. ЦСКА ще бие Левски още 5 пъти поред, след като вече постигна точно толкова победи. Искрено го желая. Не го казвам, защото съм млад състезател, но българският футбол ще върви нагоре, когато се дава шанс на младите. Аз съм благодарен на г-н Стойчо Младенов. Само той ми даде шанс, откакто съм в школата на ЦСКА. От него лошо не съм видял и лоша дума не мога и няма да кажа. Искам един ден да се наложа в първия отбор на ЦСКА, това ми е целта и мечтата", каза още Тони Стоичков пред нашата медия.

ВИЖТЕ ТУК ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ С НЕГО ПРЕД TOPSPORT.BG