Тази вечер от 22:00 часа се решава съдбата на волейболна България. Нашите момчета се изправят срещу Куба в решителен мач от последната трета групова фаза, който трябва да определи и достойният полуфиналист на световното първенство.

В първите си двубои от Група "Q" нашите и кубинците победиха с по 3:1 гейма Испания, като по този начин оставиха интригата за тази вечер да бъде повече от жива. Страхотен мач срещу иберийците изигра Тодор Алексиев, който се "отпуши" и наниза 18 точки, с една повече от звездата на отбора ни Матей Казийски.

По всяка вероятност националния селекционер Силвано Пранди няма да направи промени в състава, като ще пусне от първата минута Андрей Жеков, Матей Казийски, Николай Николов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев и Владо Николов. Либеро за нашите е Теодор Салпаров.

Селекционерът на кубинците Орландо Блекууд също е избистрил състава си. Със сигурност за тима от Острова на свободата ще започнат звездата Роберланди Симон и детето чудо Вилфредо Леон, който едва на 17 години спечели уважение и внимание върху себе си. Другите избраници на Блекууд най-вероятно ще бъдат Хиересуело, Камейо, Ернандес, Леал и либерото Гутиерес.

Залогът в мача е място на полуфинал, където съперника си чака Сърбия. Загубилият ще спори за 5-8 място на световните финали.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ: Андрей Жеков, Матей Казийски, Николай Николов, Виктор Йосифов, Тодор Алексиев и Владимир Николов, Тоедор Салпаров (либеро)
Резерви: Валентин Братоев, Константин Митев, Цветан Соколов, Николай Пенчев, Христо Цветанов
Селекционер: Силвано Пранди

КУБА: Фернандо Ернандес, Йоандри Леал, Роберланди Симон, Османи Камейо, Вилфредо Леон, Райдел Хиересуело, Кейбир Гуриерес (либеро).
Резерви: Роландо Сепеда, Исбел Маса, Рафаел Ортис, Хенри Бел, Йоандри Диас
Селекционер: Орландо Блекууд

Начало: 22:00 часа
Зала: "Нелсън Мандела", Флоренция
Пряко по БНТ1 и "Topsport.bg".