Преговорите по сделката между Левски и руския енергиен гигант "Газпром" били към края си и договорът между двете страни е изяснен на 99%, твърди "Меридиан Мач".

Подписването на контракта се очаква да стане факт до два месеца. "Газпром" ще стане генерален спонсор на тима и ще влага по 2,7 млн. евро годишно. Финансовите постъпления пък могат да дадат отражение още върху зимната селекция в отбора.

На този етап на „Герена“ са принудени да гледат основно свободни агенти, тъй като нямат пари за селекция. Ситуацията може да се промени драстично. Важно е да се отбележи, че по силата на договорката между двете страни „Газпром“ трябва да стане генерален спонсор на клуба.

Доскоро се считаше, че вариант е руската мегакомпания да инвестира еднократно на „Герена“. Явно обаче след преговорите нещата са се върнали към първоначалната идея, а именно да се подпи

ше договор за определен срок от време, а „Газпром“ да налива по 2,7 млн. евро годишно. Това значително ще помогне на собственика Тодор Батков, който нееднократно призна, че покрай строежа на сектор „А“ останалите разходи в клуба ще бъдат драстично свити.