Световната №1 Серина Уилямс се класира за полуфиналите на турнира с награден фонд 5 381 235 долара в Маями, след като успя да преодолее съпротивата на Забине Лисицки със 7:6(4) 1:6 6:3 след два часа здрава битка.

За американката, която през тази седмица преследва своята трета поредна титла в Маями, това бе победа №700 в нейната кариера, a след срещата организаторите на турнира ѝ подариха специална торта по този случай. "Нямах представа. Видях, че носят торта на корта и се зачудих кой има рожден ден днес", коментира щастливата победителка.

Откриващият сет бе изключително оспорван и премина през множество обрати. Тя дори достигна до сетбол при свое подаване, но Уилямс нямаше никакво намерение да се предаде лесно и отвърна на удара с три поредни точки и нов пробив, а след това се наложи в последвалия тайбрек със 7:4 точки.

Водачката в основната схема започна втория сет с пробив и по всичко изглеждаше, че без особени затруднения ще затвори мача в два сета, но последва сериозен спад в играта ѝ. В тези моменти Серина не можеше да разчита на най-голямото си оръжие - сервиса, като за целия втори сет спечели едва 37% от разиграванията на първи сервис и само 12% на втори.

Германката се възползва от това по възможно най-добрия начин и спечели шест поредни гейма.

В решителният трети сет обаче Уилямс излезе коренно променена на корта и бе твърдо решена да прегази съперничката си. Серина бързо възвърна увереността си и откри сета с ранен пробив и предимство от 3:0, което безпроблемно задържа до края и записа третата си победа от четири сблъсъка с Лисицки до момента.

На полуфинала тя ще играе със Симона Халеп, която прегази съпротивата на Слоун Стивънс с 6:1 7:5.