Назначеният за спортен директор на Лукойл Академик Тодор Стойков даде интервю за Гонг, в което коментира своето назначение и целите, които си поставя в новата си роля.

„Не съм мислил много, на президента трудно се отказва, след като той лично ме помоли. Приех го с огромно удоволствие и с големите очаквания, които се очакват от нашия отбор и от мен. Знам каква е важността на тази позиция, но който го е страх, да не ходи в гората", сподели Стойков.

„Очакванията са такива успехи, които съм получил на паркета, да получа и като директор. Нормално е да има един такъв разговор, но всички тези промени се правят в името на това отборът да спечели това, което е печелил доста години."

„Без много приказки трябва да се хващаме за работа и да постигнем целите, които имаме, а това е да станем шампиони."

„Малшанс, загуба за Купата, не ни достигна малко време и късмет. Ако бяхме победили, този разговор едва ли щяхме да го водим сега."

„Има някои работи, които трябва да променим. Има някои играчи, които не познавам, трябва да видя какви са им проблемите, нормално е всеки човек да има различни виждания."

А каква е възможността Лукойл да стане шампион на страната? „Според мен е голяма, Лукойл е първи, така че е съвсем нормално това да гоним. Лесно или трудно, трябва да станем шампиони."

„Аз отговарям за мъжкия отбор, не знам как го приема Сашо Везенков. Пожелавам си кариерата ми на ръководител да е по-успешна от тази като състезател", допълни Стойков.