Шампионките и носителки на Купата на България Марица (Пловдив) записаха лесна трета победа от началото на сезона в първенството у нас.

В мач от четвърти кръг момичетата на Иван Петков се справиха с 3:0 (25:10, 25:17, 25:14) срещу тима на Спартак (Варна) в залата на Пловдивски университет "Паисий Хилендарски". Двубоят продължи 55 минути.

Иван Петков даде шанс на доста от младите състезателки в тима, като започна със следния стартов състав: Мирела Шахпазова - Симона Николова, Силвия Андреева - Добрина Христоскова, Мария Данчева - Милена Димова, Жана Тодорова (либеро). С капитанската лента бе Силвия Андреева.

Интересното е, че варненки отбелязаха първите две точки в мача, но отборът на Марица бързо навакса и натрупа преднина (16:8 при второто техническо прекъсване!). След това бе въпрос на време геймът да бъде спечелен с 25:10.

Вторият гейм започна още по-категорично в полза на младите състезателки на Марица, за да го завършат с 25:17.

В третата част при първото техническо прекъсване авансът на Марица бе 8:4, което предвещаваше победата на Жълто-сините.

Топ реализатор в срещата стана Симона Николова с 14 точки (3 аса, 2 блокади, 56 % в нападение).


Така Марица вече има актив от 9 точки и се изравни с ЦСКА на второ място, но Червените са с мач по-малко. Спартак остава на последното, девето място без спечелен гейм.

В следващия кръг Марица гостува именно на ЦСКА (София) на 29-ти ноември от 18:00 ч, а Спартак приема Левски (София) на 27-ми ноември от 16:00 ч.

В друг мач за деня Раковски (Димитровград) постигна първа победа в първенството след като надигра Славия (София) с 3:2 (25:20, 2725, 19:25, 25:20, 15:7).

След този развой на мача съставът на Раковски е на осмо място във временното класиране, с 1 победа, две загуби и 2 точки. Отборът на Славия пък е на пето място, с една победа, три загуби и 4 точки.