Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде ясно да се разбере, че капитанът на клуба Сеск Фабрегас няма да бъде продаден. Венгер разкри, че в случая не става въпрос за пари и лондончани няма нямат никакво желание и намерение да преговарят с когото и да било. Френският специалист обясни ситуацията по най-лесния и разбираем начин.

"Сега вече историята трябва да приключи. Сеск е нашият капитан, той е много важен за отбора и ние искаме да го задържим. Именно заради това не сме изслушали нито една оферта за него. Проблемът в случая не са парите, просто не искаме да го продаваме. Много пъти сме показали любовта си към него", коментира Венгер.

"Вярвам, че Сеск обича клуба. Той нееднократно е показвал отношението си към нас и се надявам, че най-накрая историята покрай него ще свърши. Искаме Фабрегас да бъде нашия капитан и през следващия сезон, това е", обясни Венгер.

23-годишният Фабрегас има договор с Арсенал за още 5 години. При нежеланието на "топчиите" да го продадат това означава, че и през новия сезон Сеск ще играе за тима от Северен Лондон.

Както е известно, много сериозен интерес към Фабрегас има от испанския шампион и роден клуб на таланта - Барселона.