Иван Колев не е особено голям оптимист за дербито с Левски. Старши треньорът на Славия се изказа доста ласкаво за "сините", часове преди мача между двата състава.

"Левски е големият фаворит, домакин е и е амбициран да се върне на първото място в класирането. Това ще е един изключително труден мач за нас - коментира наставникът на Славия. - Защо двубоят да е по-специален за мен. Мач като всеки друг. Дълбоко уважавам всички отбори и колегите, които ги водят. Място за сантименти няма".

За това как смята да противодейства на играта на Левски и кои са козовете на „белите", Колев сподели; "Ние не сме отбор, който да има такъв голям опит. Имаме много млади футболисти, които са в процес на развитие. Лъженето става с играчи, които имат необходимия опит и практика зад гърба си. Знаят как да постъпят в такива срещи. Трудно ще стане да излъжем Левски. Не знам дали ще ни подценят".

В предишния кръг Славия загуби у дома от Лудогорец. За това може ли „сините" да спрат хегемонията на разградчани, той бе лаконичен: "Пожелавам успех на всички и се концентрирам изцяло върху работата със Славия. Не е коректно да казвам кой може да стане шампион". За слабостите на Левски в атака и силните страни на съперника Иван Колев заключи:

"Относително е да кажем, че имат проблеми пред гола. Ще се постараем така, че да не ни отбележат. Левски се опитват да превърнат всяка една своя линия в силна. Виждам, че търсят да имат класни футболисти и по хоризонтала и по вертикала". Специалистът заяви, че в момента не мисли за това от какви попълнения се нуждае тимът му през зимата, а само как да се противопостави успешно на „сините".

"Емил Мартинов е аут за мача, което намалява значително обсега ни в халфовата линия. Нямаме кой знае колко голям избор и излизането на всеки наш основен състезател влияе негативно. Но в момента не е времето да говорим за селекция, за попълнения и подготовка. Сега на дневен ред е сблъсъкът с Левски и се надявам да измъкнем положителен резултат", завърши старши треньорът на Славия.