След зациклянето преди Нова година селекцията в Левски вече върви с пълна пара. До момента "сините" имат подпис с трима играчи, очакват се още толкова нови - защитник и двама нападатели.

Феновете на столичани тепърва ще се запознават с качествата на 21-годишния ганаец Франсис Нар. Колкото до другите двама - Александър Александров и Мехди Бурабия - те са известни на широката общественост с изявите си съответно в Лудогорец и Черно море, където играха за последно. Първият е национал на България и е отлична опция за заместник на напусналия Аймен Белаид. Още повече, че е без пари. Бурабия пък се доказа като един от най-добрите офанзивни халфове у нас.

Ако сините подпишат и с румънския защитник Сърджан Лукин, те ще направят истински удар. Първо, защото той е опитен, и второ - защото познава отлично обстановката у нас от престоя си в Ботев Пловдив, където игра под ръководството на Станимир Стоилов.

Най-ценното с взимането на такива футболисти като изброените трима е, че те знаят какво да очакват от Левски и какви ще са изискванията към тях. Няма да се чудят в какъв клуб са попаднали, няма да се изненадват, че равенството е приемано от запалянковците като трагедия. И е много по-добре точно такива да пристигат на „Герена", отколкото хора като Линел Китамбала, опитващи се да спасят залязващите си кариери, или пък такива като Умар Диаби - тръгнали на 25 години да стават футболисти.

В момента сините взимат утвърдени имена, които ще им свършат работа. Преди няколко сезона на столичани им се смееха и имаше ехидни подмятания по техен адрес от типа на „собственикът на Локо Пд Константин Динев е най-добрият скаут на Левски".

Причината бе, че при черно-белите акостираха имена като Гара Дембеле, Базил де Карвальо и Аймен Белаид, с продажбата на които бизнесменът връзваше бюджета на черно-белите. Точно заради престоя си у нас обаче след това взетите от „Лаута" нямаха никакви проблеми с адаптирането на „Герена".

И в крайна сметка сините се смяха последни - и Гара, и Карвальо станаха голмайстори на А група с екипа на столичани. А първият от тях повиши десетократно цената си и вкара в бюджета на Левски повече от два милиона евро. Така че тези, които твърдят, че взимането на Александров и Бурабия е грешка, нека да знаят, че по-скоро бъркат.