Днес в 15:30 часа отборите на Ботев (Пловдив) и Марек ще сложат точка на 20-ия кръг в "А" група. Двата тима ще се изправят един срещу друг под тепетата в последния мач от кръга. Срещата е изключително важна за домакините, които на практика са задължени да търсят победата на всяка цена, ако искат да имат шанс да се преборят за място в първата шестица. За гостите пък всяка точка е ценна в борбата за оцеляване.

Преди изиграването на този двубой Ботев има актив от 27 точки и заема 8-ото място във временното класиране. "Канарчетата" изостават на 4 точки от заветната 6-та позиця, която в момента е заемана от Левски. С евентуална победа обаче разликата между двата тима ще стане само една точка, като пловдивчани междувременно ще изпреварят на седмото място тима на Черно море.

В същото време Марек е в изключително лоша серия и е все по-вероятно тимът да изпадне от елита. Дупничани са на предпоследното 11-то място и изостават на 7 точки от спасителната 10-та позиция. Те нямат победа в 6 поредни двубоя в "А" група, но все още таят надежда за оцеляване, а добър резултат в Пловдив може да вдъхне увереност в играчите преди края на сезона и в битката във втората шестица. Надежда на гостите за добро представяне днес дава и фактът, че те успяха да измъкнат равенство 1:1 в първия мач с Ботев на "Бончук" през есента.

Проследете срещата  на живо с коментар по минути на Topsport.bg