"Все още не сме подписали нов договор с Люис Хамилтън", заявиха от настоящия тим на световния шампион Мерцедес.

Двукратният номер едно на планетата води сам преговорите за подновяване на контракта си. Разговорите започнаха още през миналата година, но бяха прекратени, за да се съсредоточат отборът и пилотът върху борбата в първенството. Дискусията продължи в началото на 2015 г. Хамилтън трябваше сам да договаря условията, тъй като от края на 2014-та няма мениджър.

Немският вестник "Шпорт Билд" съобщи, че Люис вече е подписал договор за още три години (до края на 2018 г.) с опция за две допълнителни (до края на 2020 г.). Според изданието пилотът ще спечели 175 милиона евро, ако остане в Мерцедес през всичките пет сезона.

„Не мога да коментирам", заяви председателят на борда на екипа Ники Лауда, който наскоро убедено заяви, че всичко около новия договор на Хамилтън ще бъде готово преди Гран при на Испания. „Нищо не мога да кажа, докато липсва официална информация. Трябва да играя по правилата".

Говорител на Мерцедес пък опроверга информацията.

Самият Хамилтън каза, че макар все още да не е подписал, това ще се случи всеки момент: „Искам всичко да приключи до Барселона. Не мога да си представя да карам друг автомобил освен Мерцедес. Човек не бива да се зарича, през целия си живот не съм го правил, но ще съм щастлив да управлявам Мерцедес до края на кариерата си. Отношенията, които имам с екипа, са като брак. А сега ме питате дали не бих предпочел брюнетка... Сърцето ми е с Мерцедес".