Скандал предизвика старши треньорът на холандския Фейенорд, съперник на Локомотив (София) в първия кръг на турнира за Купата на УЕФА. Бившият национал на "лалетата" се държа ужасно с представителите на българските медии и демонтрира пълно пренебрежение към родните журналисти.

В самото начало на пресконференцията Куман заяви, че първо иска да говори на родния си език само за холандските медии, като превод на български език не бе осигурен. След това специалистът обяви готовност да отговори на въпросите на българските журналисти, като отдели около пет минути на репортерите, дошли на стадион "Българска армия".

Холандецът заяви, че за него е важно Фейенорд да продължи с добрата игра, която отборът демонтрира, и в турнира за Купата на УЕФА.

"Локомотив е труден отбор. От това, което гледах, мога да кажа, че имат двама много добри нападатели - Дафчев и Генков. За нас няма приоритет и ще играем с всички сили и за първенството, и за Купата на УЕФА. Всеки един мач е важен за нас", каза Куман.

Запитан каква е прогнозата му за срещата България - Холандия от квалификационна група "G" за Евро 2008, бившият играч на "лалетата" надменно заяви, че който желае, ще разбере отговора на този въпрос другия месец.

В същото време старши треньорът на Локомотив (София) Стефан Грозданов изрази умерен оптимизъм за утрешния мач с Фейенорд.

"Очаквам двата отбора да изиграят хубав мач. Фейенорд е марка в холандския футбол, въпреки че в момента не се намира в най-доброто си състояние. Гледахме на запис изявите на тима от Ротердам и смятам, че сме наясно със силните и слабите страни на съперника", добави старши треньорът на "червено-черните".

Той обаче все още не е решил дали да поставя персонални задачи на своите футболисти. Грозданов ще реши в последния момент и дали да използва Калоян Караджинов. Както е известно, полузащитникът получи комоцио по време на двубоя с Черно море във Варна.

Грозданов съжалява за отсъствието поради наказания на Дарко Савич и Диян Дончев. Двамата натрупаха жълти картони и отпадат за първата среща.

Наставникът каза още, че ръководството на клуба не е поставяло цели или на всяка цена отборът на влезе в групите на турнира за купата на УЕФА.