Четвърта загуба от четири мача претърпяха баскетболистите на мъжкия ни национален отбор в група В от квалификациите за Евробаскет 2015, предаде bgbasket.com. Тимът ни отстъпи на Холандия като гост с резултат 57-66, като продължава да няма победа в актива си. Отборите изиграха интересен мач, но в края тимът ни спря да бележи, а отново Арвин Слахтер изведе холандците до победа.

Днешният ни съперник вече има 3 победи и загуба. Следващият мач на отбора ни е и последно домакинство за това лято. В неделя баскетболистите на Георги Младенов посрещат Черна гора от 20.30 часа в зала „Универсиада”. Мачът започна много трудно за българите, които не успяваха да се справят със защитата на съперника и Холандия бързо се откъсна напред за 18-9. В края на първия период обаче националите ни се разиграха и намалиха разликата на 5 точки. След равностойна игра в началото на втория период Александър Везенков вкара четвъртата си тройка, за да изравни резултата. След още силни негови моменти и общо 19 точки на сметката му за първото полувреме България имаше точка преднина на почивката – 40-39.

До момента националите имаха 9/18 тройки, а борбите бяха 22 на холандците срещу 6 на националите ни. През третата част успеваемостта на България от тройката спадна, а след серия от 9-1 домакините обърнаха резултата. Холандците пазиха зонова защита, която затрудни доста отбора ни, а след три части резултатът беше в полза на съперника – 53-49. След дълго време без кош и за двата отбора – повече от 4 минути, българите вкараха едва три за девет минути от последната част, а Арвин Слахтер се разигра и подобно на първия мач между отборите вкара ключови точки, извеждайки отбора си до успеха. Холандия смаза отбора ни в борбата под коша - 41-17, като овладя 19 борби в нападение - повече от всички борби за отбора ни в мача. Българите компенсираха това с добър процент за стрелба през първото полувреме, но когато спряха да бележат, съперникът взе нещата в свои ръце. В мача за България не игра Николай Върбанов, който има проблеми с кръста. Единственият ни баскетболист с двуцифрен актив бе Александър Везенков с 26 точки, като добави 5 борби и 3 отнети топки.