Заради изцепките на част от запалянковците си Локо­мотив Пловдив може дори да бъде изхвърлен от А гру­па. Причината е, че действията им по трибуни­те се превръщат в рецидив. До този момент клубът е наказван три пъти през се­зона заради инциденти с фенове.

А днес Дисциплинарна­та комисия ще гледа и слу­чая с прекратения двубой с Ботев. Заседание ще има и Спортно-техническата ко­мисия, която най-вероятно ще присъди служебна победа за жълто-черните. Правил­никът гласи - във футболна среща, започнала, но не­завършила по вина на единия отбор или неговите привърженици, се присъжда победа на противника.

Черно-белите ще попад­нат под ударите на член 37, точка 4 от дисциплинарния правилник, която засяга "Хвърляне на предмети по пистата, към терена или трибуните, преди по време и след края на срещата". Според това как ще бъде тълкувано случилото се на"Лаута" ще бъде определена и санкцията. Подточка В) гласи - "С тежки послед­ствия" - "Лишаване от дома­кинство за 3 срещи и глоба по 10 000 лева на среща", а подточка Г) - "При повтор­но нарушение по смисъла на т. 4, буква "В" - "Изваждане от групата и глоба 20 хиля­ди лева". Възможно е до края на първенството тимът да играе домакинствата си извън Пловдив и без публика.

Пред "Тема Спорт" пред­седателят на Дисциплинар­ната комисия Юри Кучев обяви, че е в чужбина, а засе­данието ще бъде водено от заместника му Георги Камишев. Затова е напълно въз­можно сложният казус да бъ­де отложен, да бъде поиска­на и допълнителна информа­ция за инцидентите. ДК е поставена и в цайтнот, тъй като за сряда е предвиден реваншът за Ку­пата на България Локо Пд - Лудогорец (0:2) и няма време мачът да бъде преместен в друг град при очакваното наказание на домакините. Оставащите домакинства на черно-белите до края на първенството са на Черно море (4 май) и Литекс (11 май).

Локо Пд вече бе наказван три пъти през сезона. В седмия кръг от шампионата пловдивчани иг­раха без публика миналия ав­густ на "Лаута" срещу Локо Сф. Причината е бой между феновете на Локо Пд и тези на Нефтохимик при гостува­нето на тима в Бургас. В края на октомври 2013 г. Ло­ко Пд за втори път е наказан да домакинства без публика, след като в мача с ЦСКА е ударен полицай. Смърфовете изтърпяват наказанието си срещу Левски. На 26 февруа­ри тази година Локо Пд вече бе принуден да играе на не­утрален терен в Любимец срещу Черноморец, след ка­то отборът този път бе на­казан с лишаване от домаки­нство отново заради хвърле­ни многобройни предмети в предходния мач.