Английският шампион Ман Сити затвърждава всеобщото мнение, че играе доста трудно в Шампионската лига. Две седмици след загубата от Байерн (Мюнхен), „гражданите" отново не достигнаха до успех в група „Е", правейки домакинско реми (1:1) с италианския Рома.

„Вълците" на Руди Гарсия изиграха отличен двубой, като в голям период от срещата доминираха над своя опонент. В историята на турнира пък влезе Франческо Тоти, който реализира изравнителното попадение в  23-ата минута. По този начин, ветеранът се превърна в най-възрастният играч разписвал се в ШЛ. Още в началото на двубоя пък „гражданите" бяха повели след  точно изпълнена дузпа от Агуеро.

Ремито остави богаташите от Сити на третата позиция в групата, изоставайки на пет точки от лидерите Байерн и на три от днешните опоненти Рома. Ситуация, която поставя под сериозна въпросителна участието на „гражданите" в следващата фаза на турнира.

Трите точки бяха задължителни за домакините от Сити, които допуснаха поражение в първия кръг от Байерн (Мюнхен). Мануел Пелегрини бе направил няколко сравнение с избора на състав за английското първенство. На вратата отново се завръщаше Джо Харт, докато намиращите се в много добра форма Лампард и Милнър оставаха на резервната скамейка. Нападението на „гражданите" традиционно щеше да бъде изградено от тандема Един Джеко-Кун Агуеро.

Основните притеснения в Рома бяха свързани  с липсата на стража Морган Де Сантис. Така вратата срещу английския шампион трябваше да брани Лукаш Скорупски. Ашли Коул пък се завръщаше в родината си,но този път като „римски вълк". Руди Гарсия отново залагаше на атакуващ „тризъбец" в лицето на Франческо Тоти, Флоренци и Жервиньо.

Не бяха изминали и пет минути, когато домакинският натиск на „гражданите" даде своя очакван резултат. Постепенна тяхна атака бе белязана с хитър извеждащ пас на Давид Силва намери на отлична позиция Кун Агуеро. Дъглас Майкон бе длъжен да го събори в наказателното поле и реферът Бьорн Куйперс не се поколеба да посочи „бялата" точка. С отговорната задача се нагърби Агуеро, който с лекота преодоля Скорупски за 1:0.

Отговорът на Рома обаче можеше да бъде повече от красноречив. Гениалният Франческо Тоти зашемети отбраната на Сити с уникално подаване към Майкон, който от сравнително малък ъгъл стреля много силно, но право в горната греда на Джо Харт.

Следващото опасно положение  отново  бе за сметката на „вълците". Солова комбинация на Жервиньо можеше да завърши със сензационен гол,ако не бе наремената реакция на съперниковия вратар, който се хвърли безстрашно в неговите крака.

Така се стигна до 23-ата минута, когато гостите заслужено изравниха резултата. Раджа Наинголан хвърли в шах съперниците си, отигравайки с едно докосване пас към него. Техничното му действие пък изведе сам срещу вратаря Франческо Тоти. 38-годишната легенда удари невероятен за неговите години спринт и чукна елегантно над плонжиралия Джо Харт за 1:1!.

Обратът можеше да бъде пълен в 31-ата минута, след като Раджа Наинголан центрира прострелно към непокрития на далечната греда Ашли Коул. Англичанинът обаче закъсня и не успя да засече коженото кълбо в противниковата мрежа.

Домакините поискаха втора дузпа от Бьорн Куйперс малко преди почивката, след като топката срещна тялото на правещия шпагат Манолас. Този път холандският рефер не уважи исканията на англичаните и остави играта да продължи.

Бързоногият Жервиньо продължи да тормози отбраната на Сити. В 42-ата минута африканецът надбяха с лекота Клиши и Мартин Демикелис,но ударът му от малък ъгъл бе спасен от Джо Харт.

Подновяването на играта донесе нови емоции за феновете на „Етихад". Манчестър Сити взе инициативата в тази среща, но поредното чисто положение бе за Рома. Колективна грешка позволи на Пянич да отправи удар от близка дистанция, който обаче срещна тялото на английския вратар.

Домакините на няколко пъти създадоха напрежение в наказателното поле на италианците. При две от тези ситуации, „гражданите" отново имаха претенции за дузпа, но и те не бяха взети под внимание. В опит да промени случващото се на терена, Мануел Пелегрини  пусна в игра ветерана Франк Лампард, който замени инертния Един Джеко.

Натискът на Сити пролича в 75-ата минута, когато остро центриране на Гаел Клиши за една бройка не намери Давид Силва. Тука аплодисментите бяха за Лукаш Скорупски, който разчете добре ситуацията и изби. Малко след това испанецът Силва все пак сътвори някаква опасност, но ударът му от далечно разстояние излезе в аут. Последваха пропуски и на Франк Лампард, но късметът продължаваше да бъде на италианска страна.

Типично за тим от Серрия „А", отборът на Рома умело се бранеше до края на срещата и така взе ценна точка при визитата си на английска земя.

МАНЧЕСТЪР СИТИ-РОМА 1:1

1:0 Агуеро-дузпа (5'), 1:1 Тоти (23')

СТАДИОН: „Етихад"

СЪДИЯ: Бьорн Куйперс (Холандия)

МАН СИТИ: Харт, Сабалета, Компани, Демикелис, Клиши, Навас, Туре, Фернандиньо, Силва, Джеко, Агуеро (резерви: Кабайеро, Саня, Милнър, Коларов, Лампард, Мангала, Йоветич)

РОМА: Скорупски, Майкон, Манолас, Янга-Мбива, Коул, Пянич, Кейта, Наинголан, Флоренци, Тоти, Жервиньо (резерви: Курчи, Итурбе, Ляич,  Дестро, Холебас, Паредес, Торосидис)