Отборите на Несебър, Черноморец (Балчик) и Светкавица-Търговище се класираха за националния етап на турнира за Купата на България. И докато несебърлии преодоляха съперниците си в Югоизточна България, то другите два отбора отиват само по заявка, тъй като на Североизток не се яви нито един техен съперник.

Вчера се изиграха и полуфиналите в Пловдивска област, където напред продължават двата състава от регионалната група, елиминирали съставите от трета лига. Резултатите са: Вихър (Строево) - Асеновец (Асеновград) 3:1 и Атлетик (Куклен) - Борислав (Първомай) 3:0.

Победителите ще се срещнат на 2 септември от 17,00 часа, за да определят кой ще се изправи срещу Свиленград за едно място в националния етап. Мачът е на 9-и септември от 18:00 часа, а Вихър (Строево) или Атлетик (Куклен) ще бъдат домакини.

Тимът на село Сарая победи третодивизионния Чико (Бяга) с 2:0 и се присъедини към ЦСКА и Ботев 1937 (Ихтиман). Трите отбора ще спорят за едно място в потока София-Град/София/Пазарджик. Жребият е днес, а един отбор ще почива, докато другите два ще определят противника му.
Несебър - Загорец 1:0 с гол на ветерана Цветомир Цонков в 70-ата минута. Преди това Несебър спечели пресяванията в Бургас и елиминира Розова долина (Казанлък).

Отборите на Черноморец (Балчик) и Светкавица (Търговище) са единствените тимове подали заявки за участие в турнира за Купата на България на североизток. Срокът за подаване на заявки не е изтекъл, но други клубове на този етап не са проявили интерес.

В Югозападна България другата сряда пък се срещат Металург (Перник) и Пирин (Гоце Делчев) на терена в пернишкия квартал Изток. Металурзите елиминираха отбора на Студена с 3:0 и се придвижиха една стъпка напред.

В Северозападна България днес определят победителя от област Монтана, като Вихър (Николово) е домакин на Кариана (Ерден). Ботев (Враца) продължава без съпортива от област Враца.