Преди тазвечершната контрола с Украйна на дневен ред изникват много въпроси. Най-значимият от които е - ще успее ли новият селекционер Михаил Мадански да промени облика на тима. В последните мачове от ерата на Лотар Матеус начело на „трикольорите", феновете видяха не лъвове, а плахи котенца, които не смееха да покажат зъби на никой.

Със стъпването си в длъжност, макар и може би временно, Михаил Мадански даде заявка за промени. Най-вече за нормализирана на обстановката в тима. Специалистът вече отбеляза голям успех и това е проговарянето на капитана Стилиян Петров пред медиите. След дълго мълчание Стенли отговори любезно на въпросите на репортерите, а заслуга за това му действие безспорно имаше Мадански.

В днешната контрола, специалистът по всяка вероятност ще разчита на няколко от новоповиканите играчи  в държавния ни тим. Много вероятно е като титуляри да започнат Александър Цветков, Пламен Крачунов и Христо Златински.

В атака, Мадански ще заложи на „забравения" от Матеус Валери Божинов. Партньор в нападение ще му бъде Димитър Рангелов, който също не бе сред любимците на немския специалист.

В лагера на Украйна определено има напрежение. Възпитаниците на Олег Блохин записаха четири последователни загуби. Голямата звезда Андрий Шевченко е на линия за двубоя и е безспорно най-голямата опасност за българските бранители. Преди дни Шева коментира, че  днешната контрола не е толкова важна за Украйна. Дали домакините ще затруднят „лъвовете" тази вечер, предстои да разберем, точно в 20,45 часа.

БЪЛГАРИЯ-УКРАЙНА

СТАДИОН: "В. Лобановский", Киев
СЪДИЯ: Павел Краловец (Чехия)
НАЧАЛО: 20.45 часа

УКРАЙНА Рибка; Федецкий, Ракицкий, Чигринский, Гай; Степаненко, Тимошчук; Гусев, Алиев, Ярмоленко, Шевченко
Старши треньор: Олег Блохин
БЪЛГАРИЯ Михайлов; Манолев, И. Иванов, К. Стоянов, Бандаловски; Златински, А. Цветков, Гаджев; С. Петров; Божинов, Рангелов
Старши треньор: Михаил Мадански