Най-добрият футболист на Ботев (Пловдив) през последните две години - Атанас Курдов, ще премине в градския опонент Локомотив, научи Topsport.bg. "Машината за голове" ще подпише със „смърфовете" в понеделник, разкриха ни от офисите на „Лаута". Наско ще излезе без пари на Локо (Пд), тъй като се раздели с „канарчетата" като свободен агнет. Старши треньорът на Ботев - Ферарио Спасов, дори не пожела да види „на живо" качествата на преминалия като юноша таран през школата на Байер (Леврекузен).

Ловешкият спец се довери на своите началници и бързо посочи пътя на голаджията. През лятото Курдов бе близо до договор с ЦСКА и Славия, но до трансфер не се стигна по ред причини независещи от футболиста. Голяма част от подготовката му премина във втородивизионния Нефтохимик, където изигра и последната контрола на „шейховете". Офертата от Локо (Пд) обаче накара Курдов бързо да си събере багажа от стадиона в квартал „Лазур".

Нападателят ще подпише в понеделник договор с „черно-белите" от типа „1 плюс 1 година". Първата тренировка на Атанас Курдов под ръководството Емил Велев е във вторник от 18:00 часа на „Лаута".