Най-силният ни футболист в момента Димитър Бербатов коментира обширно случващото се с него и амбициите си за бъдещето. В предаването на БТВ „Нека говорят с Росен Петров" нападателят призна, че иска да напусне Манчестър Юнайтед, тъй като не се чувства пълноценно, предвид създалата се ситуация.

„Няма смисъл да остана в Юнайтед. Отивам там, където ме пожелаят. Ако има подходящи оферти, мениджърът ми е на линия. Честно да си кажа, винаги търся отговора за случилото се и отивам при сър-а, той ми каза, че съм му нужен. След това не очаквах да стане това, което се случи".

„Говорехме 10 пъти, но после спрях да го правя, защото имам достойнство. Малко огорчен съм. Не го очаквах. Фъргюсън е пич, знае как да те амбицира и да подходи към теб. Все едно ми заби нож в сърцето, когато ми каза, че няма да играя във финала. Идеше ми да ударя някого".

„Предпочитания  къде да премина - нямам. Бил съм на най-високото ниво и ще започна да слизам надолу. Играе ми се в гранд. Аз си проучвам отборите. Знам къде имам шанс и къде - не. Ако ида в Милан не  е крачка надолу.

Димитър Бербатов съвсем откровено призна, че е приел по-леко изпуснатата титла във Висшата лига и обясни защо.

„Приех по-леко провала с шампионската титла във Висшата лига. Не чувствах, че имах принос за нея. Ако имах принос, щеше да е по-различно".

Нападателят призна, че ако започне да играе активно в новия си отбор, който и да бъде той, може и да се върне в националния тим.

„Лошото е, че когато си от малко държава и идеш в най-големия отбор в света и като  се върнеш в малката страна се отчайваш. Това се отразява и на психиката ти. Не виждаме дребните неща. Почва се от малкото. Националният отбор не ми е все едно за него. Тъжно ми е. Ако си намеря отбор, може и да се върна. Трябва да се чувствам добре, за да помогна".
Митко подкрепи и своя приятел Стилиян Петров, който продължава битката си с левкемията.

„Всичко с него е ок и съм сигурен, че ще завърши по най-добрия начин. Той ми помогна, когато дойдох в ЦСКА  и никога няма да забравя това".

Бербатов се върна и към своето минало и демонстрира, че не е забравил откъде е тръгнал.

„Няма да забравя моментите, в които сме се редели за хляб и сме чакали. Струва ви се странно, но понякога ям нещо и остане и си го оставям за друг ден. Ям лютеница с хляб... Не съм забравил откъде съм тръгнал.

В Германия не знаех как се пуска пералнята. Трудно е сам, далеч, но се издържа", заяви Димитър Бербатов.