Левски направи важна стъпка в борбата за второто място в Националната баскетболна лига след като победи отбора на Ямбол с 83:69. Мачът се игра в зала „Овергаз Арена” в София, поради заетост на зала „Универсиада”. Той беше първият, в който Тити Папазов води Левски, след изтичането на наказанието му да не е на пейката на отбора си четири срещи.

С този успех „сините” излязоха на трето място в класирането, макар че според таблицата имат равен брой точки с Черно море Порт Варна. Столичани обаче имат с победа повече – 15-6 срещу 14-8 на „моряците” и с мач по-малко. Така в момента, в който изиграят срещата си от следващия кръг срещу Спартак Плевен, независимо от изхода й, ще ги изпреварят. Черно море пък почива и така броят мачове на двата отбора ще се изравни. Борбата за местата в четворката продължава, а тепърва за Балкан (16-5), Левски и Черно море предстоят тежки мачове, така че все още нищо не е ясно.

Отборите си размениха по една малка серия в началото, след което „сините” записаха 19:1 точки до края на първата и в началото на втората четвърт. Левски безпроблемно запази комфортен аванс до края и не позволи изненади.

Лайънъл Чалмърс и Брендън Хийт бяха най-резултатни за столичани, след като отбелязаха по 15 точки, Павел Иванов и Димитър Ангелов добавиха по 11 точки, а Джумейн Джоунс вкара 10 точки за успеха.

За Ямбол Станислав Славейков записа 16 точки, 6 асистенции и 5 борби, 15 точки и 8 борби записа Франко Кащропил, а 13 отбеляза Павлин Иванов.