Лудогорец няма да може да разчита на Георги Терзиев поне пет дни, съобщава „Тема спорт“. Бранителят е получил разтежение на бедрото на десния крак в домакинството на Локомотив Пд (2:0) за купата. Затова той бе заменен още преди почивката от Александър Александров.

След обстойни медицински прегледи във Варна е било установено, че защитникът ще трябва да почива поне пет дни. При това положение със сигурност бившият футболист на Черноморец е аут за реванша с Локомотив (Пд) в сряда. Навършилият вчера 22 години Терзиев може да не успее да се възстанови и за сблъсъка с Литекс за първенство следващата неделя.

Отсъствието му ще увеличи проблемите в защита пред старши треньора Стойчо Стоев. В момента специалистът не може да разчита на трайно контузения Александър Барт, който почти сигурно няма да играе до края на сезона. Извън сметките за Пловдив е и Александър Александров, който получи червен картон в първия мач с Локомотив.

Така единственият вариант за партньор на Моци е Теро Мантила. Най-вероятно в следващите две срещи - реваншът за купата и гостуването на Литекс, те двамата ще действат като централна двойка.