Люис Хамилтън пропусна голяма част от днешните тренировки в Малайзия заради проблем със задвижващата система на Мерцедес. Още при първия си опит за скоростна обиколка сутринта, той бе принуден да спре на пистата. Повредата бе локализирана бързо и след като бе отстранена Хамилтън успя да постигне най-добро време в днешния ден. Добрата новина за световния шампион бе, че не се наложи смяна на задвижващата система след повредата в смукателния тракт.

„Момчетата се справиха чудесно с разглобяването и сглобяването на двигателя и скоростите", радваше се Хамилтън след края на втората сесия. Той единствен успя да постигне време под 1:40 мин. със своето време от 1:39.790 мин. „Бе много важно да изляза отново на пистата, защото тук заради жегата изборът на гуми е много труден.

Разбира се престоя в бокса определено повлия на работата ми, но за щастие в края успях да направя и една дълга серия от обиколки. Не направих промени по настройките, а карах с тези, с които започнах. Така че със сигурност ще трябва да поработя върху това.

Обиколката ми не бе нищо особено, ще трябва да продължим работата си по баланса, защото както казах вече, карах с този от предишното състезание. Затова съм сигурен, че има още много място за подобрение.

Колите на Ферари изглеждат в добра форма. Определено бях изненадан от времената им. Трябва да продължим да ги наблюдаваме и да видим, как ще се развият през уикенда."