Прекрасната победа на Левски срещу пловдивските си опоненти от Ботев  с 3:1, бе помрачена от един много неприятен скандал. За пореден път, част от „сините" фенове показаха много странно поведение към  някои от любимите им играчи, след като демонстрираха расова дискриминация заради цвета на кожата им.

Мишена на техните обиди станаха Базил Де Карвальо и Дъстли Мюледр, които въпреки  че бяха едни от най-добрите на терена, бяха грубо ругани от някои „фенове" на столичани. Връх в тяхната простотия бе , когато чернокожите играчи бяха уцелени с банан, нещо което видимо обиди и двамата футболисти.
Скандалът можеше да стане и още по-грозен, ако председателят на националния фен-клуб на Левски Владимир Владимиров не предотврати очертаващ се бой между Базил и един от стюардите.

Тази неприятна сцена се разви минути след края на двубоя, когато играчите в „синьо" отидоха да поздравят привържениците и да съберат заслужени аплодисменти за победата.

Капитанът Станислав Ангелов също се опита да поиска обяснение от фена, който обиждаше и налетя на Мюледер и Кравальо, но той бе отведен.

След  скандала  обаче,  бившият нападател на Локомотив (Пловдив) не можа да бъде успокоен от шефовете на тима в тунела към съблекалните, а впоследствие си събра набързо багажа и си тръгна бесен от стадиона без да говори пред медиите. Ръководството на Левски е силно притеснено от получилата се ситуация, която може да навреди сериозно на играта на Дъстли и Базил, които показват едно много високо ниво от старта на родния шампионат.

Расизмът в Сектор „Б" обаче изглежда доста обезпокояващ, тъй като феновете на Левски, никога досега не са си позволявали да обиждат тъмнокожите си играч, а дори обратното. Всички помним, колко обичани бяха имена като Ричард Еромоигбе, Жоазиньо и Гара Дембеле.