Завърналият се в управлението на ЦСКА-Емил Костадинов, бе специален гост в предаването „Зона Спорт” по BTV Action. Легендата на българския футбол коментира всичко най-интересно около състава на „армейците”.

Коща разкри, че със завръщането му на „Армията” ще настъпят доста промени във функционирането на клуба, обещавайки че непрестанните неуредици в тима, най-накрая да приключат.

„Мисля, че футболистите разбраха, че трябва да защитават емблемата на ЦСКА по този начин. Справиха се много добре, хареса ми агресията в играта. Милен пусна правилните футболисти и бе разузнал добре отборът на Локо (Пловдив)”, похвали отбора си Костадинов след победата над Локо (0:2).

„В ЦСКА най-големият проблем е организацията. Дълго време разговаряхме със собствениците на клуба и разбрахме, че най-важното нещо е организацията. Всеки трябва да знае, какво да прави. Всеки трябва да се съобразява с това, ако иска да работи за каузата ЦСКА”, заяви Костадинов.

„Няма да се бъркам в работата на треньора. От месец и половина имах почти ежедневни разговори със собствениците . Ще има нова структура в клуба, като почти всички решения в клуба ще минават през УС. Важно е да се чуе мнението на всички хора, които работят с ЦСКА”, продължи легендата.

„Моето искане е да се работи сериозно и без лицемерие. Всеки трябва да казва това, което мисли. Ще изготвим програма за развитието на ДЮШ. Футболистите са най-важните хора в клуба. Те имат необходимите качества, но трябва да бъдат много по-сериозни. Който е в ЦСКА, трябва да знае, че тук в клуба има правила, които трябва да се спазват. Ще привличаме играчи, които имат манталитет на победители. Не мисля, че футболистите могат да диктуват кой да е треньор, кой не. Изказването на Банадловски след мача бе некоректно. Обещавам ви, че такова интервю няма да се повтори”, уверен бе ръководителят.

В края на своето изказване, Емил Костадинов отговори на питане за това, как ще процедира ЦСКА на предстоящия конгрес на БФС.

„ЦСКА ще заеме позицията за по-добро бъдеще на българския футбол. Мисля, че Боби Михайлов си върши добре работата в БФС. Към днешна дата, аз не виждам негов реален опонент за поста”, завърши с изказването си Костадинов.