Крум Бибишков уцели „греда" с лек автомобил „Ауди". Лекият автомобил бил закупен от автокъща във Франкфурт от Крум Бибишков, но тъй като по това време се развеждал със съпругата си Ася, като купувач бил записан Димитър Коемджиев, съобщава "Струма".

Сделката била сключена с румънката Йоунина Котсидоу, която продала аудито за 10 000 евро и предоставила оригиналния регистрационен немски талон на автомобила, който бил на нейно име. След покупко-продажбата били извадени транзитни номера и двамата футболисти тръгнали за Швейцария заедно с благоевградчаните Владимир Янчовски и синът му Кирил. На границата колата била щателно проверена, а след няколко дни, когато се прибрали, л. а. „Ауди-8" бил регистриран в КАТ - Благоевград с контролни номера Е-9959 КА на името на Димитър Коемджиев, който пък упълномощил Крум Бибишков да го управлява.

След около половин година аудито било обявено за издирване в международното бюро „СИРЕНЕ" на европейската система ШИС. Искането е направено от „Порше лизинг Румъния" АД, което преди време предоставило аудито на лизинг на румънска фирма, която след половин година спряла да плаща лизинговите вноски. Българските власти засекли издирваното „Ауди" и уведомили румънските си колеги от служба „Кражба на автомобили". Крум Бибишков бил спрян с аудито на Владая и уведомен, че колата се издирва в Румъния, заради което била задържана в 6-то РУП. След един месец отново му била върната с прокурорско постановление.

Оказало се, че Софийска градска прокуратурата отказала да върне колата на „Порше лизинг Румъния" АД, а впоследствие Апелативна прокуратура оставила без разглеждане жалбата им. Докато преписката по спорното „Ауди" се размотавала, минали 2 години, а на 24 май 2014 г. Крум Бибишков се оплакал, че колата е открадната от ул. „Галичица" в София. В СДВР е предприето разследване за кражбата, но само след 2 месеца е спряно. Аудито не е намерено и до момента. Тъй като колата имала застраховка „пълно Автокаско", на собственика по документи Димитър Коемджиев е изплатено обезщетение от 28 000 лв. през октомври миналата година.

Отсвиреното от софийската прокуратура румънско лизингово дружество завело дело в благоевградския съд чрез адвокат Георги Гайдаров с основно искане - да бъдат признати за собственици на аудито, а Димитър Коемджиев да бъде осъден да им предаде колата или пък евентуално да им изплати нейната равностойност. Исковата молба е отхвърлена на първа инстанция от съдия Атанас Иванов, който след разпит на Крум Бибишков, баща и син Янчовски и анализ на писмените доказателства счита, че Димитър Коемджиев е придобил законно аудито, без да знае, че купува от несобственик. Според съдията, след като продажбата е била извършена в Германия, трябва да се приложи германският закон, според Кодекса на международното частно право.

При конкретната сделка е приложено именно немското законодателство, според което при прехвърляне на собственост върху движима вещ не се изисква нотариален акт или нотариална заверка на подписите. Съдия Атанас Иванов отхвърля изцяло предявения иск, но решението е обжалвано. Тричленен състав на Окръжен съд - Благоевград с председател Петър Узунов решава, че макар договорът за продажбата да е действителен, продавачът Йоунина Котсидоу не може да прехвърли колата, тъй като не я притежава и не е собственик.

Окръжните магистрати признават за собственик румънското лизингово дружество и тъй като колата е открадната и няма как да бъде върната, осъждат футболиста Димитър Коемджиев да плати 28 000 лв., колкото е обезщетението от застраховката. Той е осъден да поеме и съдебните разноски от 5000 лв. пред двете инстанции. Решението не е окончателно, тъй като подлежи на обжалване пред ВКС.