БГ Роналдо - Даниел Златков е имал вариант пред себе си да продължи своята кариера в редиците на Слован (Братислава).

Завършилият на трето място в местния шампионат тим е поискал да подсили защитата си, привличайки бившия ни младежки национал.

В Слован се надявали да успеят да вземат Златков без трансферна сума, като предложат и доста по-добри лични финансови условия на бранителя, пише "7 дни спорт".

Бронзовият медалист от словашкото първенство на този етап ще изчака, като се очаква да продължи изявите на Даниел Златков и занапред, разчитайки да се отвори възможност да го привлече като свободен агент за в бъдеще.

Както е известно, след края на сезона сърцатият защитник попадна на мушката и на Левски. От "Герена" също се надяваха, че има вариант Златков да акостира при тях като свободен агент. Поради тази причина остана без развитие и акостирането му в София.

Даниел се превърна в основен стълб на защитата на Ботев (Пд). Той подписа договор с пловдивчани в края на август миналата година, но заради тежка контузия остана извън строя до декември.

След като се завърна в игра, той оформи много качествен тандем в сърцето на отбраната с Пламен Николов. Занапред на "Коматево" се надяват да продължат да разчитат на партньорството на двамата в центъра на защитата.