Носителят на Купата на България и бронзов медалист от миналия сезон Черно море може да напусне първенството, пише в "Тема спорт". Причината за това е финансовата криза, която  все по-болезнено притиска отбора.

От Порт Варна вече обявиха, че нямат амбиции повече да се занимават с баскетбол. Изпълняващият длъжността президент на клуба д-р Георги Ганчев ще има тежката задача да убеди ръководството на Порт Варна да дофинансира отбор. В противен случай мачът с Балкан в Ботевград след седмица ще се окаже последен за него за 2016 г.

До момента баскетболистите на Черно море са получили по 2 от общо дължимите към тях 6 заплати. Пари няма не само за финансиране на играчи и треньори, но и за най-належащи консумативи.

Въпреки финансовата криза, на този етап "моряците" удържат петото място в класирането. Ако не се намерят средства до началото на купата, то от ръководството на 'моряците" няма да правят спънки на нито един свой баскетболист да напусне. Това вече направиха Станислав Славейков, Ангел Пейчинов и Николай Стоянов.

Минимална изглежда вероятността тимът да довърши сезона с юноши, защото няма да може да провежда нормален тренировъчен процес, а и да покрива дори наглед обикновени битови разходи като пътувания до Бургас, Правец или Самоков.