Отборите на Реал (Мадрид) и Борусия (Дортмунд) завършиха при зрелищно реми битката си в група "D" на Шампионската лига. Първенците на Испания и Германия спретнаха истинско футболен спектакъл, който завърши при резултат 2:2.

Със сигурност по-разочаровани от крайния изход ще бъдат гостите от Дортмунд, които водеха до самия край на срещата, но "бижутерски" пряк свободен удар на Месут Йозил в 89-ата минута, подели точките между тези два тима.

След ремито тази вечер, ситуацията в групата стана много деликатна, като всички тимове имат шансове за продължаване в следващата фаза. Лидер е отборът на Борусия с 8 точки, следван от Реал със 7. Третата позиция е за Аякс с 4, докато на последно място са Ман Сити с две точици.

Битката между тези два големи отбора започна още с първия съдийски сигнал на Джунейт Чакър. Първата голова възможност дойде след само 90 секунди, след като дълъг пас прехвърли цялата отбрана на Дортмунд и идваше идеална за Гонсало Игуаин, но предвидлива намеса на Вайденфелер, който излезе в точния момент, спаси „жълто-черните" от сигурен гол.

Шампионите на Германия обаче отговориха подобаващо на отправентото предизвикателство, организирайки две много опасни атаки. Удари на Шмелцер и Гроскройц бяха отразени с вещина от Касияс, който по този начин запази и моментното нулево реми.

То бе прекратено в 28-ата минута, когато Борусия (Дортмунд) излезе напред в резултата. Роберт Левандовски игра с глава, като по този начин изведе по чудесен начин влезналият на скорост Марко Ройс, който с кинжален изстрел в близкия ъгъл матира Касияс за 0:1.

Шест минути след попадението на Борусия, резултатът бе изравнен. Голмайстор бе португалският национал Пепе, който се възползва от чудесно центирарне на Серхио Рамос и разстреля с глава безпомощния Вайденфелер.

Последваха няколко много опасни атаки и пред двете врати, но чудесни изяви на бранителие така и не позволяваха нови попадения.

Нова промяна в резултата имаше минута преди края на първата част, когато гостите от Германия отново дръпнаха напер в резултата. Атаката на Борусия бе повече от перфектна, а нейните изпълнители бяха Левандовски, Гроскройц и Гьотце.

Полякът отново спечели първа топка в полето на Реал и пусна топката хитро към Горскройц. Халфът видя отлично включващия се в центъра Марио Гьотце, който получи топката по най-добрия начин и майсторски преодоля Сан Икер за 1:2.

Жозе Моуриньо взе мигновени мерки на полувремето и опита да промени събитията на терена с две смени, заменяйки Лука Модрич и контузилия се Игуаин с Есиен и Хосе Кайехон.

Юношата на „кралете" показа голяма ефективност и се разписа още с първото си докосване, но голът му бе отменен заради съществуваща засада. Бившият играч на Еспаньол продължи с набезите си и малко по-късно отново бе близо до попадение, но шутът му мина на сантиметри покрай гредата на Борусия.

За отбелязване обаче е, че с всяка изминала минута, натискът на Реал се увеличаваше и опасностите пред Вайденфелер започваха да валят. Опитният страж трябваше отново да се намесва решително, след като дейният Кайехон отново бе на голова позиция, но ударът му попадна в тялото на вратаря.

В 77-ата минута домакините имаха претенции за дузпа, но желанията им бяха подминати с мълчание от страна на Джунейт Чакър.

Минута след това Вайденфелер сътвори истински подвиг, спасявайки удар от непосредствена близост на Кристиано Роналдо след пас на Кайехон.

Минутите до края бяха истинско изпитание за тима от Дортмунд. Центрирания, мелета и едно изчистване на Гроскройц белязаха този период от време.

И докато немците очакваха края на срещата, на сцената се появи Месут Йозил, който с фирмен удар от пряк свободен удар препарира Вайденфелер и върна равенството на „Бернабеу"2:2.

В оставащите минути и двата тима опитаха да изкопчат драматична победа,но до такава не се стигна, с което шампионите на Испания и Германия разделиха по точка.

РЕАЛ (МАДРИД)-БОРУСИЯ (ДОРТМУНД) 2:2

0:1 Ройс (28'), 1:1 Пепе (34'), 1:2 Гьотце (44'), 2:2 Йозил (89')

СТАДИОН: „Сантяго Бернабеу"

СЪДИЯ: ДЖунейт Чакър (Турция)

РЕАЛ (МАДРИД): Касияс, Арбелоа, Рамос, Пепе, Варан, Модрич, Алонсо, Йозил, Ди Мария, Роналдо, Игуаин (резерви: Адан, Кака, Карвальо, Есиен, Албиол, Кайехон, Начо)

БОРУСИЯ (ДОРТМУНД): Вайденфелер, Пишчек, Шмелцер, Суботич, Хумелс, Кел, Гюндоган, Гроскройтц, Ройс, Гьотце, Левандовски (резерви: Лангерак, Бендер, Лайтнер, Шайебр, Льове, Сантана, Перишич)