Григор Димитров коментира на специална пресконференция предстоящия си демонстративен двубой срещу Гаел Монфис.

Ракета номер 1 на мъжкия ни тенис каза, че в момента той и неговият екип мислят дългосрочно. Гришо благодари на всички, които са му помагали в кариерата му.

Срещата между Димитров и Монфис ще започне в 20.00 часа на 28 ноември, в "Арена Армеец" и ще се играе в два от три тайбрек сета. Двубоят ще бъде предаван на живо по Нова телевизия.

„Играх добре в последните няколко мача. Доволен съм от това, както и от това, че нямах контузии. Всеки в отбора ни си върши работата по най-добрия начин. Още малко време ни трябва, за да се напаснем.

Гледаме дългосрочно. Това е най-важното за мен сега. В момента всичко върви по план. Всички хора, които е дойдат в залата са много важни за мен. Също така семейството ми. Не мога да забравя какво направи за мен фондацията на Димитър Бербатов. Те дариха пари за мен", започна Димитров.

„Джокович и това, което направи тази година? Той спечели всички десет турнира, спечели и Мастърса. Няма нужда от думи. Резултатът говори. Не се знае дали ще се повтори. Надявам се да го затрудним следващия сезон", добави тенисистът.

„Целта на мача ни е не само да направим шоу, но и да направим добър двубой. Аз много се вълнувам. Познаваме се с Гаел от доста време. Той има добър арсенал. Надяваме се да стане добър мач и двамата да се насладим, но най-вече да се хареса на публиката", каза още Григор.