Арсенал и Челси не успяха да се победят в дербито на 34-ия кръг на Висшата лига. Лондонските отбори направиха 0:0 на „Емирейтс". Точката устройва „сините", които са все по-близо до шампионската титла. „Артилеристите" се изравниха по точки с втория Ман Сити, който е с мач повече.

Срещата в Северен Лондон бе доста оспорвана, а мениджърът на гостите Жозе Моуриньо реши да започне с дефанзивна схема, без чист нападател. На върха на атаката действаше Еден Азар. На полувремето все пак в игра влезе Дидие Дрогба.

Срещата започна равностойно. Още от първите минути на мача се стигна до спорни ситуация. Белерин и Оскар имаха леко съприкосновение в наказателното поле, играчът на Челси падна, искайки дузпа, но съдията подмина ситуацията.

В 15-ата минута Фабрегас изведе отлично Оскар. Бразилецът технично прехвърли Давид Оспина, но Ектор Белерин изчисти топката пред гол линията.

Осем минути по-късно Санти Касорла повали Фабрегас в наказателното поле. Съдията Майкъл Оливър прецени, че испанецът симулира и му показа жълт картон. Мениджърът на гостите Жозе Моуриньо изобщо не бе доволен от отсъждането на съдията и ожесточено махаше с ръце.
В 34-ата минута Санти Касорла стреля, а топката се отби в ръката на Гари Кейхил, но и този път реферът не отсъди дузпа.

Седем минути преди края на първата част Вилиан намери Рамирес, който излезе сам срещу Оспина, но ударът му бе слаб и вратарят на Арсенал нямаше проблеми да улови топката.

На полувремето Моуриньо все пак реши да пусне чист нападател в лицето на Дидие Дрогба. Двата отбора търсеха попадението, но така и не създадоха чисто положение пред една от двете врати. След последния съдийски сигнал, играчите на "сините" се радваха като след победа, предвкусвайки вече шампионското шампанско.

След този мач Челси има 77 точки, а Арсенал с 10 по-малко, заемайки третото място.