Футболният специалист Георги Илиев - Майкъла даде специално интервю за Topsport.bg.

Освен предстоящото дерби на България и обзора на завършилия 12-и кръг от "А" група, бившият бранител засегна и темата "национален отбор", предизвикала сериозно напрежение в последните няколко дни.

Ето и мнението на Майкъла:

"В националния ни отбор това е реалността. Искаме или не, това ни е нивото. Нямаме много с какво да се похвалим.

Докато продължаваме да разчитаме на по 8-9 чужденци във водещите си клубни тимове, представителния състав ще продължава в същия дух.

Единствено в Литекс се осъзнават и разчитат на българското, като там има 6-7 футболисти, които до година-две ще струват над милион лева всеки. Помнете ми думите, аз рядко греша в това отношение.

Небходима е коренна промяна в Детско-юношеския ни футбол, ако искаме някакъв бъдещ прогрес. Това съм го казвал не един и два пъти, защото е истината. Интелигентните хора из цяла Европа отдавна са го осъзнали.

Какво друго да кажем за сегашния национален отбор? Толкова си могат момчетата. Никой не ги упреква, че не се раздават. Правят го, но без никакъв резултат.

Защо имаме високи претенции? На какво се дължат и основават те? Защото звездата ни е Ивелин Попов ли? А той къде играе?".