Отборът на Байер Леверкузен записа втора поредна много трудна победа от началото на сезона в Бундеслигата. След като миналият уикенд се наложиха с 2:0 като гост над Борусия Дортмунд, днес „аспирините" пречупиха Херта Берлин с 4:2. До успеха обаче не се стигна никак лесно.

В средата на първото полувреме младият хърватски бранител Тин Йедвай си отбеляза нелеп автогол, засичайки с крак в собствената си врата центриране от дясната зона - 0:1. При този резултат дойде и последният съдийски сигнал за първата част.

След почивката домакините се хвърлиха в атака и още в 50-ата минута успяха да изравнят. Точен бе ... Тин Йедвай. Тийнейджърът се включи отлично при една атака на своя тим и матира стража на съперника - 1:1.

След час игра Херта отново излезе напред в резултата. Бившият таран на Дортмунд - Шибер, се възползва от груба грешка на вратаря на Байер и от няколко метра с лекота вкара за 1:2. Буквално в ответната атака домакините отново изравниха. След заучено изпълнение на свободен удар топката стигна до Спахич, който от 7-8 метра не сгреши - 2:2.

Четвърт час преди края на срещата Байер Леверкузен за първи път успя да поведе в резултата. Брандт получи топката в полето и с техничен удар вкара за 3:2! Пълен обрат за домакините! Крайното 4:2 оформи Балараби в последните минутки на мача.

Благодарение на успеха Байер Леверкузен е с пълен актив от точки след първите два кръга.

Тотален крах пък претърпя Хамбургер, който бе разгром с 3:0 от новака Падерборн. При това срещата се игра в Хамбург!