Зимен приход на стойност 1 милион евро от трансфери е минималната цел пред ЦСКА за януари. Парите имат жизненоважно значение за изплащане на поредната порция стари задължения, които могат да касаят лиценза и трябва да се направят до 31 март. Ако в ЦСКА влезе въпросният милион, то всичко ще бъде гарантирано предвид, че веднага след празници ще има и 600 000 евро от турския „Мерсин" по трансфера на Спас Делев от началото на 2012 г.

Най-сигурните изходящи трансфери на ЦСКА - Сержиу Буш и Тончи Кукоч, със сигурност ще минат желаната сума. Румънският нападател се котира точно на 1 милиона, а най-сериозният интерес е от италиански клуб. Но не става въпрос за „Палермо", където през лятото ЦСКА продаде Ивайло Чочев за 1,8 млн. евро.

Ръководството на „червените" е наясно, че може да изпусне още по-добри пари, ако голмайсторът на „А" група Буш продължи да вкарва толкова редовно. Тогава в края на сезона цената му може да е още по-висока. Но парите са от жизнено значение и се работи по план „продажба". При този вариант се увеличава шансът на Тони Силва да остане на „Армията" и също да опита да вдигне стойността си.

Треньорът Стойчо Младенов обяви, че няма да освободи нито един футболист, докато не бъде окончателно ясно кои ще бъдат продадени. Единственото изключение е Сендрино Мисиджан, който разтрогна. Поради тази причина ЦСКА в момента и не търси нови на много постове. Клубът има възможност да привлича само свободни агенти, при които рискът е голям. А и през зимна пауза по-трудно се намират качествени футболисти без отбор.