От Манчестър Юнайтед побързаха да отрекат твърденията, че Давид де Хеа няма да играе, ако не поднови договора си с клуба.

Такива информации се появиха днес в испанските медии, като се заговори, че това е една от основните причини футболистът да обмисля вариант да преподпише, тъй като в противен случай ще бъде „замразен" и ще загуби шансове да играе за Испания на Евро 2016.

От английския клуб очаквано обявиха, че тези твърдения не отговарят на истината. „Подобни репортажи са абсолютна измислица. В този отбор винаги играят тези, които заслужават" заяви говорителят на клуба пред „Прес Асоусиейшън".

В Юнайтед очакват Де Хеа да покаже професионализъм и да се бори за титулярното място със Серхио Ромеро, който до момента е сред 11-те на Ван Гаал. Остава обаче неясно какво всъщност мисли самият испански футболист.

Повече яснота за бъдещето му със сигурност ще има след завръщането му в Англия другата седмица, когато най-вероятно ще говори с мениджъра на отбора. Отговор за изхода от тези разговори може би ще даде състава на Юнайтед за дербито с Ливърпул другата събота.