Анди Мъри вече раздава брачни съвети при всеки удобен случай. Шотландецът разкри тайната си за щастлив и здрав брак - тя е да прекаравате повече време разделени.

Тенисистът, който се ожени за Ким Сиърс през април, призна, че тяхната връзка е по-здрава, защото не са заедно постоянно. Неговата съпруга го придружава само на пет турнира през годината, единият от които е провеждащият се в момента US Open.

„Открих, че да прекарваме известно време разделени, не е толкова лошо. Когато се видите след две-три седмици, тогава повече цените времето си заедно - сподели шотландецът пред The Sun. - Ако сте неразделни в продължение на шест месеца, тогава започват споровете за дребни неща. Ние нямаме нужда да сме заедно всяка седмица, за да се получат нещата."

Шампионът от Уимбълдън 2013 добави, че посещенията на жена му, която в момента е бременна с първото им дете, идват в точното време, за да си почине от тениса: „Хубаво е, когато идва при мен. Почивам си. Обикновено това се случва в края на три или четириседмично пътуване. Когато се прибера в стаята, не трябва да говоря за тенис, не се налага и да съм постоянно с екипа си."

Двамата казват, че им се иска да не са под светлината на прожекторите, въпреки че според Анди съпругата му доста добре се справя с постоянното присъствие на обективите и вниманието, което е насочено към нея. „Това е едно от нещата, които тя е жертвала в името на връзката ни. Остават още няколко години, след което вече няма да го има целия този шум", допълва Анди.