Последното Общо събрание на Българската федерация по волейбол е било нелегитимно. Това обяви Софийският градски съд днес.

На сбирката в Пловдив в началото на октомври дългогодишният президент на централата инж. Данчо Лазаров спечели поредния си мандат на поста, като го удължи до 2018 година. Освен това бяха направени няколко промени в Управителния съвет, които също се оказват нелегитимни.

Така в сила са решенията от Общото събрание през 2012 година в град Варна. На 1 декември Върховният касационен съд обаче следва да се произнесе по обжалваното от БФВ становище на Софийски апелативен съд, че и проведеното през 2012 година в град Варна Общо Събрание също е нелегитимно.

Ако ВКС откаже да гледа делото, на практика БФВ ще се окаже без легитимно ръководство. Мандатът на Управителният съвет отпреди 2012 година е изтекъл, този от 2012 година ще бъде нелегитимен, а този от манипулираното общо събрание от 03.10.2015 година не може да бъде вписан.

Жалбата до СГС бе пусната от три клуба - шампиона Марек, Черно море и Спорт волей (Щръклево).

Родната федерация има 7-дневен срок да обжалва. Ако жалбата им бъде уважена, съдът ще трябва да пусне ново дело, което ще отнеме няколко години. През това време новият УС пак няма да бъде вписан.

sfsds.jpg