Нападателят на Берое Венцислав Христов ще получи предложение за нов договор през зимата. Ръководството на клуба е изключително доволно от представянето на играча от началото на сезона и вече подготвя новите параметри на контракта му. Христов е голмайстор на "А" група до момента заедно със Сержиу Буш, като и двамата имат по 5 гола. В последния мач на старозагорци срещу Марек, Венци реализира хеттрик, с което окончателно затвърди мнението, че в момента е най-добрият български нападател в "А" група. Малко преди това той спаси националния отбор на България като вкара победния гол в гостуването на Азербайджан.

Преди началото на сезона ситуацията за Христов бе доста по-различна. Футболистът въобще не бе сигурен дали ще остане под Аязмото, като дори имаше информации, че  в конфликт с наставника Петър Хубчев, който не го иска в състава си. Всичко прилючи десетина дни преди началото на шампионата, когато треньорът обяви, че ще разчита на нападателя за предстоящия сезон.

През зимната пауза пък от Берое отхвърлиха оферта от шампиона Лудогорец, а от ЦСКА не успяха да съберат пари, за да го купят. Така Христов премина под наем в Металург (Донецк), където обаче почти не получи шанс за изява и след това бе върнат в Стара Загора, където договорът му изтича следващото лято. Това е и другата основна причина шефовете на Берое да побързат с подновяването на контракта, тъй като никой не иска да го изпусне без трансферна сума другото лято.