Наставникът на Арсенал Арсен Венгер призна открито в ефира на Eurosport, че много харесва младата звезда на Милан Стефан ел Шаарави.

"Артилеристите" отдавна са свързвани с евентуална оферта към италианеца с египтски корени, при това още преди той да избухне през настоящата кампания.

Към момента обаче негов трансфер изглежда изключително трудно осъществим, особено за известният с това, че не обича да плаща много за играчи Венгер.

"Ел Шаарави е много подвижен, много техничен млад играч. Неговата философия за играта съвпада напълно с моята", призна мосю Венгер.

Той отказа да говори дали е възможно да отправи оферта за него през януари. "Никога не знаеш. Казвам само, че много го харесвам."

Според медиите на Апенините, цената на Ел Шаарави е поне 30 милиона евро, но от Милан едва ще искат да се разделят с новото си супер откритие, което при това е фен на "росонерите" от дете.

20-годишният италианец е голмайстор на Серия А с 13 попадения от началото на сезона. Днес от 16:00ч. той ще има шанс да добави нови голове на своята сметка при домакинството на Пескара.