Националният ни отбор по футбол не успя да увеличи шансовете за Евро 2012, след като завърши при 1:1 в гостуването си на Черна гора в Подгорица в мач от група "G". Може дори смело да се заключи, че след това реми ще гледаме по телевизията шампионата на Стария континент. Домакините поведоха в 53-ата чрез Джалович, но в 66-ата Ивелин Попов изравни.

Двата отбора изнесоха страхотно първо полувреме, в което преобладаваха доста единоборства. Главният съдия пусна буквално свободна игра, а на моменти влизанията бяха дори за червен картон. В крайна сметка никой не беше санкциониран.

Още в 3-ата минута домакините можеха да поведат. Бодуров загуби топката в наказателното поле, Вучинич овладя и точно преди да стреля се намеси капитанът Стилиян Петров. След равностойна игра в началните минути нашите започнаха да контролират повече топката. Въпреки това положение пред Божович нямаше. Удари на Маркиньос, Занев и Янев не успяха да го преодолеят.

В 23-ата минута беше най-добрата възможност за "трикольорите". Малко не достигна на Маркиньос да засече с глава центриране на Мартин Петров отдясно след комбинация с Христо Янев и Стилиян. В ответната атака пък Мирко Вучинич прехвърли Михайлов и топката влезе в мрежата. Голът обаче не беше зачетен заради засада на нападателя.

В последните минути на тази първа част черногорците ги сполетя уникален малшанс. В 40-ата след корнер топката попадна в Павичевич. Десният бек овладя необезпокоявано и с бомбен шут нацели лявата греда зад гърба на Николай Михайлов. Три по-късно пък и Баша беше разочарован. Защитникът засече с глава центриране от ъглов удар отдясно, но топката срещна напречната греда. В крайна сметка двете нули се запазиха непроменени до почивката.

През втората част събитията на терена не се промениха. Здравата битка продължаваше до самия край на срещата. За разлика от преди почивката, след нея нашите момчета създадоха 4-5 много добри възможности, при които вратарят Божович просто беше брестящ. Заради контузия на терена през вторите 45 минути не се появи капитанът Стилиян Петров. Мястото му зае халфът на руския Ростов Чавдар Янков.

Домакините поведоха в 53-ата минута, когато Джалович остана непокрит в наказателното поле и успя да засече от воле центрирането на Божович отляво - 1:0.  "Лъвовете"  не сведоха глави и след по-малко от четвърт час изравниха. Маркиньос изведе Петър Занев отляво, който центрира на втора греда. Там Ивелин Попов не сбърка и изравни - 1:1.

По-добрата игра до края на мача беше в наша полза, както и сериозните положения. Манолев, Христо Янев, Бодуров и Попов обаче нямаха късмет да отбележат. Домакините пък търсеха Мирко Вучинич с дълги подавания и рядко се опитваха да комбинират пред нашата врата. В 83-ата Ивелин Попов вкара втори гол, който обаче беше отменен заради засада. Резултатът се запази до последния съдийски сигнал, а с това пък минималните ни шансове за класиране на Евро 2012 намаляха с още.

В класирането Англия и Черна гора си разделят първото място с по 11 точки. Ние и Швейцария пък имаме по 5 т. Последен е Уелс с нулев актив, но и с един двубой по-малко.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ОТ МАЧА ТУК!