Манчестър Сити отново е в играта. „Гражданите" записаха първа победа в Шампионската лига през този сезон след като се наложиха драматично над Байерн с 3:2.

Срещата на „Етихад" бе доста интересна и белязана от обрати, червен картон, дузпа и хеттрик на Серхио Агуеро. С тези си три точки, Сити се изравни с ЦСКА (Москва) и Рома.

Възпитаниците на Мануел Пелегрини вече са на второто място и мечтаят за продължаване в следващата фаза. Байерн продължава да е лидер в класирането на групата с 12 точки.

Срещата започна равностойно. В 9-ата минута Джо Харт се намеси решително при изстрел на Себастиан Роде, който излезе сам срещу него.

В 20-ата минута Бенатия фаулира Серхио Агуеро в наказателното поле и съдията Краловец мигновено отсъди дузпа и изгони играча на Байерн. Зад бялата точка застана Кун, който стреля технично, Нойер улови ъгъла, но все пак не успя да спаси и така резултатът стана 1:0. След неблагоприятния старт, наставникът на гостите Гуардиола жертва Себастиан Роде и го смени с Данте.

В 40-ата минута баварците успяха да изравнят след като стреля отлично от фаул. Пет минути по-късно Байерн реализира пълен обрат чрез Роберт Левандовски, който се възползва от подаване на Боатенг. Ман Сити търсеше упорито изравнително попадение и го намери в 85-ата минута чрез Серхио Агуеро чрез пас на Йоветич.

В 91-та минута Йоветич отклони с глава към наказателното поле на Байерн, където Боатенг не успя да се намеси и Агуеро открадна топката и прониза Нойер 3:2.

Манчестър Сити - Байерн Мюнхен  3:2
1:0  Серхио Агуеро - 21' дузпа
1:1  Алонсо - 40'
1:2   Левандовски - 45'
2:2   Агуеро - 85'
3:2   Агуеро - 91'


Сити: Харт, Мангала, Компани, Клиши, Саня (Сабалета - 68'), Фернандо, Милнър (Йоветич - 66'), Лампард, Насри, Навас, Агуеро

Байерн: Нойер, Боатенг, Бенатия, Рафиня, Бернат, Роде (Данте - 25'), Хойберг, Алонсо, Рибери (Швайнщайгер - 81'), Робен, Левандовски (Шакири - 84')