Барселона се радва на много успехи в последните 10 години. От 2006 година насам каталунците са спечелили цели 21 купи, сочи статистиката. 7 от тях са на международно ниво, а 14 - в Испания.

Барса триумфира 3 пъти с най-ценния клубен трофей - този от Шампионската лига. "Блаугранас" гарнираха Купата с големите уши с 2 титли от Световното клубно първенство и още толкова Суперкупи на Европа.

Гордостта на Каталуния стана 6 пъти шампион в Ла Лига за въпросния период, 2 пъти вдигна Купата на Краля и отново 6 пъти Суперкупата на Испания.

Така Барселона печели средно по 2 трофей на сезон в последните 10 години. Както е известно, Лео Меси и компания имат още две възможности да се окичат със злато през настоящия сезон. Те играят финали за Купата на Краля срещу Атлетик (Билбао) и за Шампионската лига с Ювентус. Ако триумфира в тях, Барса ще има на сметката си 23 купи. И ще играе през 2015 година още за Суперкупата на Европа и на Световното клубно първенство. Като прибавим сигурните два мача за Суперкупата на Испания срещу Билбао, Барселона има шанс да увеличи отличията си до края на календарната година на 26 през последното десетилетие, което е повече от внушително.

Трофеите в този период до момента бяха спечелени с треньорите Фрнк Рийкард, Хосеп Гуардиола, Тито Виланова, Тата Мартино и Луис Енрике.

СПЕЧЕЛЕНИТЕ КУПИ ОТ БАРСА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ГОДИНИ:

2015 Титла на Испания

2014 Суперкупа на Испания

2013 Титла на Испания

2012 Световно клубно първенство, Суперкупа на Европа, Купа на Краля, Суперкупа на Испания

2011 Шампионска лига, Титла на Испания, Суперкупа на Испания

2010 Световно клубно първенство, Суперкупа на Европа, Титла на Испания, Суперкупа на Испания

2009 Шампионска лига, Титла на Испания, Купа на Краля

2008

2007 Суперкупа на Испания

2006 Шампионска лига, Титла на Испания, Суперкупа на Испания