Антонио Аниете отхвърли поредна оферта за трансфер зад граница, като остава верен на обещанието си да изчака новото предложение на Левски към себе си. Испанският офанзивен халф е отказал за втори път на беларуския Динамо (Минск).

Състезателят е бил постоянно атакуван от емисари на този клуб, но до момента не откликва на настойчивите им молби да смени "Герена" със столицата на Беларус. И е отклонил предложението да подпише предварителен договор с втория в първенството на бившата съветска република.

Антонио държи докрай да бъде лоялен с Левски. Той е дал дума на спортния директор Георги Иванов и председателя на Управителния съвет Иво Тонев, че първо ще изчака да види какво могат да му предложат те. Договорът на Аниете изтича през юни. Подновяването му зависи от това дали финансовата ситуация на "Герена" ще се стабилизира. Ако тя се по-добри, то испанецът ще продължи да носи синята фланелка. При това при същите финансови условия, при които играеше до момента.

Динамо (Минск) преследва Антонио още от зимата. Тогава беларусите го навиваха да разтрогне контракта си с Левски поради неплатени суми. Интерес към 29-годишния футболист има и от гръцкия елитен Керкира, който също го искаше още от януари. Испанецът обаче не е очарован от възможността да се завърне в южната ни съседка.

Както е известно, той пристигна на "Герена" от Ники Волос, с който игра във втора лига. Очаква се веднага след финала за Купата на България Левски да предложи условия на Аниете за нов договор, за да не го изпусне. Шансовете на "сините" да подпишат с него се увеличават, ако бъде спечелен трофеят, а с него и квота за Лига Европа.