Селекционерът на младежкия национален отбор Тони Здравков остана доволен от представянето на отбора във втората контрола по време на лагера в Сандански. В нея младежите победиха Славия с 2:0, а преди това във вторник надиграха и Вихрен с 3:1.

„Доволен съм от старанието и желанието на момчетата. Извикахме ги тук, когато техните колеги вече са в почивка, показаха желание да се докажат пред треньорския щаб и пред самите себе си, тъй като е трудно да знаеш, че колегите ти са почивка, а ти трябва още да работиш. От тази гледна точка съм много доволен", заяви Здравков.

„Огледали сме 37 човека в игрова обстановка, има разбира се още хора, 3-4 които попадат в полезрението. Надявам се февруари да имаме шанс да изиграем още 1-2 контроли преди квалфиикациите март. Едно 8-10 души до момента се открояват на едно добро ниво."

„Проблемът е, че ще бъдем назад в урните. При всички положения ще има 1-2 много силни отбора в групата, но ще направя така, че момчетата да повярват в себе си и всички да останат доволни от старанието и желанието, и начина, по който е играч младежкия национален отбор на България.

„Искат да се докажат и да покажат, че това поколение 94, 95, 96 заслужава да им се обърне внимание и да покажат качествата си, а не да се казва, че нямат качества. Животът тепърва започва при тях, тези които се подават на изкушенията няма да могат да успеят. Но тези, които искат да се развиват, ще успеят."

„Този отбор сега се създава в този месец, всички момчета които минаха през съблекалнята показват характер и желание да работят в колектив. Тук е работата на треньора да постави условията и правилата, и те да се спазват."

Относно назначението на Ивайло Петев за селекционер на мъжкия отбор и евентуалното сътрудничество между двамата, Здравков сподели: „При всички положения с Петев ще се работи в много добра обстановка, няма да имаме никакви проблеми, познаваме се от доста отдавна, не виждам причина да си пречим един на друг."

„Аз не съм говорил с него, той разговаря с мен. Изгледахме заедно мача Славия - Левски, на другия ден пак имахме среща. Не сме спрели да контактуваме, да дискутираме. От понеделник ще продължим заедно размислите и начина, по който трябва да се подготвя младежкия отбор, за да е от полза на мъжкия."

„С Михтарски сме играли и се познаваме добре, един човек, който всички футболисти му имат уважението, знае да контактува с футболистите и ведрата обстановка в съблекалнята не липсва", допълни Здравков, относно своя помощник Петър Михтарски.