Бившият президент на Левски - Томас Лафчис, нападна собственика на клуба Тодор Батков. Лафчис бе гост в Пресклуб "България". Той първо започна с коментар за Вечното дерби, след което атакува адвоката.

"Най-силно в съзнанието ми се е запазила една победа на Левски с 2:1. Тогава едно момиче дойде да ми се кара, не я познах, а после се оказа, че е жената на Спас Джевизов. Този мач винаги е нещо различно. Интересно, че преди ги нямаше чак в такава степен проблемите между агитките. Тогава привържениците знаеха, че това все пак не е война. Напоследък обаче наблюдаваме много неприятно явление, което допълнително се нажежава от медиите. Дано този път дербито е различно, поне на трибуните", каза Лафчис.

"Да, като дете наистина бях фен на ЦСКА. Но това не ми е пречело, всеки път ги биехме с по 3-4 гола. После се осъзнах и станах фен на Левски. Бях от ЦСКА, защото тогава беше такава ситуацията. След това нещата се промениха. За Ивайло Петев какво да кажа - това е едно от най-срамните петна върху историята на Левски. Това не са фенове на клуба. Не ги приемам като такива. Хулиганщината няма място на стадиона. Тези елементи трябва да бъдат изолирани. Те не трябва да ходят по мачовете. Има си закон за хулиганството, нека се спазва. Не бих се завърнал в ръководството на Левски. Моето име беше забранено на "Герена". Моят път, който извървях в клуба, свърши отдавна, по старите от вас помнят това. В управлението се наблюдава известен хаос, като някои от действията на управляващите се приемат под въпрос", добави той.

"Нека Батков, който се представя за собственик, да изчисти нещата и да каже кой всъщност взима решенията, за да се свали напрежението от отбора. В ЦСКА проблемите също са огромни. Всеки ден се вижда, че стабилност и при тях няма. Ако не е Стойчо Младенов, нещата там можеха да се сринат отдавна. В Левски трябва да има треньор, на когото да се даде време. Трябва специалист, който не само е на голяма заплата, но и работи на ниво. Резултатите за момента не са задоволителни. На отбора трябват спокойствие и един изявен лидер, това е истината", коментира Томас Лафчис.